info@glashatai.com 20:27 21.04.2024

Квартет "Славей" пее с Народния оркестър


Квартет

Квартет "Славей" ще пее с народния оркестър в традиционният им концерт "Фолклорът настояще и бъдеще". Проявата яе бъде на 28-ми март в Минната дирекция.
Световно известните певици от квартета са прославяли не въднъж фолклора ни на международни форуми и концерти в различни страни. Репертоарът им  включва народни песни от различни региони на България, а също и от чужбина. Формацията е носител на престижни награди и отличия в Родината: „Златен век“ от Министерството на културата, „Кристална лира“, „Златен и Сребърен медал“ от Съюза на музикалните и танцови дейци, от Министерството на образованието – „Носител на просветата“ по повод 25 г. от създаване на квартета – 2016 г., от „The Internacional Associanion of Lions Clubs-District130“ Bulgaria в ООН
Прочутият пернишки народен оркестър към Двореза на културата води началото си от 1959 година. Изпълненията му се характеризират с разнообразен репертоар, характерното звучене. А  граовските интерпретации създават специфичния облик на оркестъра.

Народният оркестър има множество концертни участия в региона, страната и чужбина. Носител е на престижни награди от републикански и международни фестивали. Участвал е в много телевизионни изяви и представителни форуми.

Името на  Народния оркестър неизменно се свързва с това на неговия ръководител  гайдарят Венцислав Андонов.

 

Преди няколко месеца в Деня на музиката той говори пред Глашатай

В Деня на музиката говорят: Мая Нешкова, Венцислав Андонов и Маестро Юли Дамянов


 


Публикувана на 22.03.2024


0 коментара