info@glashatai.com 20:10 21.04.2024

Респираторните болести в Перник- почти двойно повече в сравнение със страната


Респираторните болести  в Перник- почти двойно повече в сравнение със страната Източник на снимката: internet

Почти двоен е броя на боледуващите от респираторни заболявания в Перник в сравнение с този в страната. Това сочат данни на РЗИИ.  За миналата седмица са регистрирани  90 случаи. Заболеваемост та е 128,68%оо, при средна за страната 70,09 %оо към Скок има в въздушно- капковите инфекции. По официални данни за седмицата те са  23  към 15 за предходните седем дни .
От варицела са заболели 13 деца и двама възрастни  Всички те се лекуват амбулаторно от личните си лекари. Случаите са регистрирани в общините Перник и Радомир. Засегнати организирани колективи: СУ „Темелко Ненков“, ДГ „Радомирче“, ДГ No9 „Калина Малина“, ДГ No4 „Чуден свят“, ДГ No15 „Райна Княгиня“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Радомир и ОУ „Христо Смирненски гр. Радомир.
Повече болни от скарлатина отчита статистиката: 7 случая към 2 случая за предходната седмица. Заболелите са деца от Перник и Радомир . Засегнат организиран колектив: 11-то ОУ “Елин Пелин“ гр. Перник.
Перничанин на 89 години е настанен в пернишката болница със Ковид 19 Той е единствения официално регистриран с коронавирус за седмицата

33 годишна перничанка боледува от ентероколит


 


Публикувана на 02.04.2024


0 коментара