info@glashatai.com 00:19 23.05.2024

140 млади таланти свирят в пернишкия конкурс


140 млади таланти свирят в пернишкия конкурс Източник на снимката: архив

140 млади музиканти ще мерят сили в конкурса за млади изпълнители на класически музикални инструменти. Международната проява ще бъде открита утре в Минна дирекция с изпълнения на най-добрите от миналогодишното издание на проявата

Както Глашатай писа Знаменит пернишки конкурс- отново оn-line Тазгодишното издание на конкурса за млади изпълнители ще се проведе онлайн – чрез изпращане на видеозаписите на участниците, поради основния ремонт в сградата на Двореца на културата. Прослушванията на изпълненията на участниците в конкурса и заседанията на журито ще се проведат на 20 април (събота).

Кандидатите участват в няколко раздела изпълнения на пиано, струнни инструменти, духови инструменти и ударни инструменти. Участниците се явяват в две категории – категория „А” - любители и категория „Б” - специализирани музикални училища.

За оценката на журито ще свирят таланти от Перник, София, Пловдив, Бургас, Плевен, Благоевград, Враца, Елин Пелин, Горна Оряховица, Сливен, Хасково, Велико Търново, Пазарджик, Стара Загора, Видин.

Международното участие ще бъде от музиканти от Англия, Северна Ирландия, САЩ и Китай.

В наградния фонд на конкурса са включени дипломи и медали за I-во, II-ро, III-то място, Гран при - награда на Кмета на Община Перник - статуетка и парична сума от 1000 лева за изключително ярко дарование, награда на Областен управител на Област Перник за най-ярко представил се участник от категория „А”, награди от Институт Сервантес в София и от отдел „Образование“ към Посолството на Кралство Испания в България за изпълнение на творби от испански или ибероамерикански композитори, както и други награди, които са описани в регламента на конкурса, качен на сайта на Двореца на културата в Перник.


Публикувана на 17.04.2024

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара