info@glashatai.com 00:07 23.05.2024

Полицейско ръководство се срещна с училищни директори


Полицейско ръководство се срещна с училищни директори Източник на снимката: МВР- Перник

Работна среща между ръководството на областната дирекция и общинското ръководство, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора се проведе вчера в Перник

Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления

До момента такива са проведени в общините Брезник и Трън и предстоят в Радомир, Земен и Ковачевци. Целта на сбирките е подобряване на средата за сигурност и намаляване на риска от престъпления.

Началниците на полицейски управления запознаха участниците в срещата с динамиката на престъпността и проблемите на местно ниво, с цел набелязване на конкретни мерки и подобряване на взаимодействието, за гарантиране спокойствие и сигурност на гражданите от общината.

Заместник кметът на община – Перник Мирослав Стоицев отбеляза положителните тенденции от изграденото видеонаблюдение и непрекъснатото му разрастване. Той посочи, че започва оборудване с видеокамери и на населените места, с акцент първо в най-големите.

С директорите на училища и детски градини бяха обсъдени начините на взаимодействие и мерките за ограничаване на противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

На всички срещи до момента се дискутират възможности за ограничаване на пътни инциденти, обучения на подрастващите и реализиране на превантивни програми в училищата и детските градини. Засягат се въпроси, касаещи телефонните измами, модерните напоследък интернет измами и начините за предпазване.


Публикувана на 19.04.2024

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара