info@glashatai.com 11:10 15.06.2024

Христина Георгиева беше гост на два празника /снимки/


 Христина Георгиева беше гост на два празника /снимки/

Днес народният представител от ГЕРБ  и кандидат за нов мандат Христина Георгиева беше гост на два празника в град Перник.  Сутринта в манастира “Св. Петка” в Калкас се състоя курбан по повод светлия празник Живоприемни източник. Той се отбелязва на Светли петък и е свързан с песнопения в чест на Божията майка. Георгиева отправи своята молитва, а по-късно присъства на патронния празник на училище "Петър Берон"

На днешната дата  СУРИЧЕ “Д-р. Петър Берон” отпразнува своя патронен празник. Датата съвпадна и със сто годишнината от построяването на сградата на училището и с двеста годишнината от създаването на първия български учебник - “Рибен буквар”.
Георгиева има особен сантимент към училището. Преди да бъде народен представител, тя беше уважаван от педагозите и обичан от учениците педагогически съветник именно там. Днес много от тях искрено се зарадваха да я видят и да обсъдят всичко онова, което ги вълнува в системата на образованието. Като народен представител Георгиева е част от комисията по образование в Парламента и винаги е радеела за подобряване на условията за образование на децата и тези за работа на педагозите.


 Христина Георгиева отправи специален поздрав към учители, ученици и родители по повод празника.  Пожела им здраве и успехи.

 

 


Публикувана на 10.05.2024


0 коментара