info@glashatai.com 11:22 15.06.2024

Перничанин едва оцеля след лечение в местната болница и отказ в Пирогов. Спасиха го в "Св. Анна"


Перничанин едва оцеля след лечение в местната болница и отказ в Пирогов. Спасиха го в Източник на снимката: bTv

Мъж едва не стигна до хемодиализа след лечение в пернишката болница и отказано такова в  Пирогов.
За случая разказа btv Перничанинът Пламен излиза от болницата в Перник, където го лекуват след кръвоизлив от язва, в четвъртък. Оттам е изписан със заключение "без медицински риск".

По-късно обаче отново се влошава, а след като и личната лекарка отказва да дойде на адрес, семейството потегля към най-голямата спешна болница у нас – „Пирогов“.

„Вадим личната карта, жената там я поглежда и казва: „О, ама вие сте от Перник. Вие там болница си имате, ходете си там се лекувайте, защо идвате тук?“ Не можех да повярвам на ушите си. Баща ми беше пребледнял, не можеше да говори“, разказва Даниела Райчева.

Мъжът е прегледан и са му пуснати кръвни изследвания. В амбулаторния лист в графа "Терапия" го насочват обратно към болницата в Перник.

След отказа на Пирогов, мъжът е откаран в болница „Св. Анна“. Там медиците установяват, че е с тежка инфекция на бъбреците и тежка дехидратация. А след като разбира за случая, директорът на „Пирогов“ изпраща писмено извинение до семейството. 

„За какво ми се извиняват - че баща ми беше в тежко състояние и беше на крачка от сепсис? През сълзи на очите ми каза: „Дани, моля те, искам си вкъщи. Прибери ме вкъщи, искам да си умра в къщи.“ Да видиш баща си в това състояние да чуеш тези думи - не ги пожелавам на никой“, каза още Даниела.

 


Публикувана на 22.05.2024


0 коментара