info@glashatai.com 11:23 15.06.2024

Пернишката художничка Раде участва в световен форум


Пернишката художничка Раде участва в световен форум

 

Пернишката художничка Радослава Манова- Раде представя България на международна изложба, посветена на човешките права и достойнството. Събитието се провежда за 18-ти пореден път в Италия. То се организира от CreActivity SRL Fondazione Campana dei Caduti In collaboration with AIAPI | ASSOCIAZIONE INTERNAZIONALE ARTI PLASTICHE ITALIA - Comitato Nazionale IAA/AIAP UNESCO Official Partner presents HUMAN RIGHTS? # Dignity . А официален партньор е ЮНЕСКО.

 

Участниците във форума са преминали специална селекция. Одобрени са 163-ма майстори на четката от 32 страни. Българското участие е само на Раде. Тя представя картина маслена живопис, която е нарекла “ В заедност приютени”, а посланието към нея е: Изкуството води до поетичното пространство на нашите духовни "острови". И други острови, изгубени в океана на нашите души, чакащи да бъдат намерени - на утеха и любов, на щедрост и милост, на вяра и съпричастност. Острови- ипостаси на живота-Човек и Бог, Земя и Природа,Справедливост и Свобода.
Съчетанието на картини и словесна изява е една от запазените марки на Манова, Преди време тя представи на публиката подобна изложба в родния Перник.  Симбиозата между двете изкуства на един автор  бе приета изключително  добре

Официалното откриване на изложбата е на 8 юни и тя ще продължи до 8 октомври в гр. Роверето, Италия. Мото на събитието е: “ 163 художници говорят за правото на достоен живот за всички хора по света “.
Раде е представяла българия и на други международни форуми. Тя беше част от биенале по живопис в Италия миналата година. Манова има зад гърба си четири самостоятелни изложби в страната и две в чужбина: в Италия и Сърбия


Публикувана на 02.06.2024


0 коментара