info@glashatai.com 21:31 15.07.2024

Светът в „Черно и бяло“ показва Евтим Постолов в галерия „Кракра“


Светът в „Черно и бяло“ показва Евтим Постолов в галерия „Кракра“

„Черно и бяло“- това е мотото на поредната самостоятелна изложба на художникът Евтим Постолов“. Експозицията е подредена в галерия „Кракра“ и беше открита вчера. Тя включва познати и нови творби- графика.
Черно-белите платна са сравнително ново изкушение на автора, който ценителите на изкуството познават повече с живописните пейзажи и абстракции.
Пейзажи, абстракции, символично символичното пътуване през време и пространство и към себе си присъстват в подредените картини. Черно-бялото изразяване с графика от една страна засилва усещането за простота, от друга усилва емоционалното въздействие на творбите. Образите ма дома в емблематичните за автора къщи носят пасторалени усещания. Графичното претворяване на завладяващата стихия на природата подсилва силата и

 
Почитателите на изобразителното изкуство възприемат Евтим Постолов като пернишки художник и малко от тях знаят, че той всъщност е от Клисура. Завършил е Керамика в Елин Пелин. Живее и твори в София. Картини на Постолов са притежание на редица галерии и частни колекционери в България и чужбина.
"Черно и бяло" ще остане в галерия "Кракра" до 9 юли


Публикувана на 21.06.2024


0 коментара