info@glashatai.com 20:11 15.07.2024

Продължават консултациите при Радев. Костадинов иска мандата


Продължават консултациите при Радев. Костадинов иска мандата

Продължават консултациите на президента Румен Радев с политическите сили от 50-ото Народно събрание.

"Интересно ми е да чуя вашите изводи за настоящата политическата криза, за преодоляването на политическата апатия и с натрупания ваш парламентарен опит, какво смятате, че е бъдещето на 50-ото Народно събрание", заяви президентът пред представители от ПГ на "Възраждане".

"Формулата я зададе българският избирател, който вкара повече партии, които не искат да управляват с ГЕРБ и ДПС. Все по-силна роля има ДПС, а ГЕРБ стават младши партньор. Възможно е да има правителство в този парламент", посочи лидерът на "Възраждане" пред държавния глава.

"Готови сме да говорим с всички политически сили без ГЕРБ и ДПС за широк кабинет с консенсусна фигура за премиер", посочи Костадинов.

По думите му ПП-ДБ са изпълнявали две роли - или управление в коалиция с ГЕРБ и ДПС, или подаряват властта им чрез саботиране на опозицията.

Освен темата с кабинета, Костадинов заговори и за избора на нов български патриарх.

Румен Радев напомни, че се "множат партиите, които имат желание да получат третия мандат", а вчера „Възраждане“ отправиха и предложение за обединяване на всички 125 народни представители под тяхна егида в анти-ГЕРБ-ДПС коалиция. 

"Продължаваме промяната" и Демократична България заявиха запитани от Румен Радев, че не биха подкрепили едно "анти ГЕРБ и ДПС" правителство на "Възраждане". С "Възраждане" не споделяме начина, по който виждаме Европа и света", уточни Николай Денков.

 


Публикувана на 25.06.2024


0 коментара