info@glashatai.com 21:08 15.07.2024

Болницата или как властови амбиции всяват смут в душите на перничани


Болницата или как властови амбиции всяват смут в душите на перничани

Човек и добре да живее все някога му се налага да стигне до доктор. Действителността по темата здравеопазване в последните години никак не е в розови краски. В Перник, конкретно боите са ако не черни, то в най-добрия случай тъмни. Картинка изобилства от абсурдно тъжни примери, за които попаднали в системата могат да разказват и пред които сцените по Хичхок бледнеят.

На този фон, през последната седмица избуяха властовите амбиции на двама директори в системата: този на пернишката болница и на Профилакториума- Митов и Ненков. Мандатите им като управленци изтичат. Предстоят конкурси. Очевидно след успешния мандат, подпомогнат от местната власт,  на Ненков, болницата за рехабилитация му е тясна. Митов пък държи да си запази властта в най-голямото здравно заведение в региона И тъй като конкурсите в страната ни имат своята слава на предизвестеност, а желанието на двамата господа да властват- безкрайно, та всички средства и способи оказва се са позволени

Контролирано и през близки медии те правят PR, градят имидж и откровено лазят по нервите на болни и възрастни, на които ако се наложи да търсят медицинска помощ.
Тук трябва да признаем, че Ненков действа с повече такт, Митов или по-скоро екипа му вече щедро разпространяват информация за завалели оставки, в случай, че властта не е при него. Ако тези оставки биват факт, то здравното заведение по всички правила на системата, би трябвало да хлопне врати. Вероятността това да се случи е меко казано нулева, Та коя точно сестра на около 65-70 години ще си развали рахатлъка спейки по време на дежурство. Това важи и за част от докторите. Та те плашат гаргите с оставки, бранейки шефа с или без натиск , но часове ще са им нужни да се кротнат, когато и ако се появи нов.

Размятането на подобна информация, обаче всява смут в изтерзаната психика на онези перничани, които попадат в системата по спешност, защото линейката те кара в най-близката болница. „И сега там е ад, ами ако персоналът съвсем оредее“, мисли си всеки застрашен да попадне в лечебницата.  Драпащите към властта, обаче едва ли си дават сметка за това
Очевидно позицията на шеф на болницата е много апетитна. Истината, че който и да я оглави състоянието и едва ли ще се подобри с липсата на качествен медицински персонал. Него го няма и това е демографски въпрос съчетан със силнозанижени критерии за наемане в пернишките здравни заведения.


Публикувана на 03.07.2024


0 коментара