info@glashatai.com 01:35 27.06.2022

Руски учени твърдят, че са разкрили тайната и са създали еликсир на младостта


Руски учени твърдят, че са разкрили тайната и са създали еликсир на младостта Източник на снимката: vsekiden.com

Руски учени твърдят, че са открили тайната на младостта и са създали еликсир, пише Разкрития. Всъщност става дума за бактерия, която може да осигури вечна младост.

Става дума за микроорганизъм на 3,5 милиона години — бактерията „Bacillus F“, която е била открита през 2009 г. в ледник в сибирската област Якутия. Изследователите декодирали ДНК-то на тази изключително устойчива бактерия, която е особено устойчива на студ и сега се опитват да отделят гените, които позволили на бактерията да издържи милиони години в жестоките условия. Тестовете на бактерията, която е била инжектират в мишки показали доста обнадеждаващи резултати.

„Във всички експерименти „Bacillus F“ стимулират растежа и засилва имунната система. Бактерията през целия живот предоставя активни биологични вещества, които стимулират имунната система. Старите мишки не само станаха по-активни, но започнаха дори да се размножават“, съобщиха от изследователския екип.

След експериментите върху мишки, са проведени и тестове върху човешки клетки, с цел да се определи дали бактерията може да има положителен ефект и върху човешкия организъм. „Тестовете с човешките еритроцити и левкоцити са доста оптимистични“, твърди доктор Сергей Петров от Изследователския център Тюмен, в Сибир.

Руските изследователи, които със своите експерименти породиха множество дискусии и спорове, наскоро откриха, че са направили и нещо съвсем неочаквано. Брушков, ръководител на отдела на Московския университет твърди, че инжектирал бактерията „Bacillus F“ и в своя организъм. Своеобразния еликсир на младостта подействал веднага.

Убедени в потенциала на бактерията“ Bacillus F“, руските изследователи планират да продължат с експериментите.“Трябва да открием как тази бактерия успява да избегне стареенето, как успява да живее толкова дълго и как можем да я използваме за наше добро. Вярвам, че в света има безсмъртни бактерии. Те могат да се предпазят от смърт. Нашите клетки не са в състояние да се предпазят от стареене и опасни вируси, но те ​​могат“, подчерта Петров. Дали ще бъде използвана тази бактерия като еликсир на младостта и на пазара, предстои тепърва да се изяснява./ източник: razkritia.com/


Публикувана на 04.10.2015


0 коментара