info@glashatai.com 07:21 18.01.2018

Инициатива с детски книжки, напомняща финансовите пирамиди се вихри в мрежата


Инициатива с детски книжки, напомняща финансовите пирамиди се вихри в мрежата Източник на снимката: internet

Инициатива с детски книжки, поразително напомняща на финансовите пирамиди ит началото на прехода набира особена популярност в социалната мрежа.  „Приятели родители,
с детето ми  участваме в една игра за размяна на книжки за децата. Търся 6 майки, бащи, баби, дядовци, лели, чичовци, кръстници или други, които биха искали да зарадват дете с подаръци книжки, и които са сериозни за участието си.
Ето как става: необходимо е да купите и изпратите само ЕДНА детска книжка и след това вашето дете ще получи 36 книги (получава се, ако всички спазят лесните правила). Представете си само каква радост ще доставите на детето си, като изведнъж започне да получава подаръци книги по пощата! Ако искате да участвате, кажете ми и ще ви изпратя правилата. Първите 6 човека, които коментират под този статус участват!”. Правилата са ясни. Пращаш една и получаваш шест детски книжки. Прекрасно, е че ще се разменят книжки и любопитно е до каква степен ще се развие инициативата и дали всичките и последователи ще изпратят една и ще получат 6 детски книжки.

„Това е пирамида. Не помните ли, на същия принцип бяха”, казват скептици, изразявайки опасенията си от разочарованието на малките, които изпратят, а не получат книжки”. Включилите се първи твърдят, че резултатът е добър и залагат на вярата си в хората, „все пак става дума за детски книжки. „Не, хората, просто самата система в един момент "заглъхва" и ако сте накрая, много вероятно е да се получи”, смятат запознати финансовите схеми на Чарлз Понци .

„За пирамида от книжки съм готова, винаги”, мъдро е заключила майка, привърженик на четенето

Любомира Седевчева


Публикувана на 06.11.2015


6 коментара
 • piller recept

  Публикуван на 31.08.2016 | 03:22 часа

  piller utan recept piller rabatt http://generiskutanresept.top/arcoxia/

 • awojogowaxaq

  Публикуван на 16.02.2016 | 04:28 часа

  http://online-diflucanfluconazole.net/ - Diflucan Cialis Canadian Pharmacy http://lasixwithoutprescriptionfurosemide.net/

 • Баща

  Публикуван на 16.11.2015 | 10:05 часа

  Идеята е гнусна, защото намесва деца в подобна пирамидална схема. Срещу всяко дете, което получи 5 книжки, ще има пет деца, които са изпратили книжка, но не са получили. Няма разлика дали "продуктът" в схемата е два лева, или книжка - пирамидата си е пирамида, и когато се разрастне достатъчно, ще има МНОГО ЗАГУБИЛИ. Така че, ако уважавате поне малко децата си, не ги намесвайте в подобни простотии. Утре ще ви каже някой "Ето схемата работи за книжките, защо не пробваме със сто лева - даваш сто, получаваш пет по сто". Бас държа, че пак ще се хванете!

 • Надежда Николова

  Публикуван на 07.11.2015 | 08:16 часа

  С радост бих участвала!

 • лина

  Публикуван на 06.11.2015 | 10:52 часа

  Всеки родител би тр. сам да се грижи за интелектуалното израстване на детето си. Какви са тези глупости

 • майка

  Публикуван на 06.11.2015 | 09:58 часа

  Идеята е супер, обаче в реализацията и се съмнявам, честно

Публикувай коментар
Всички полета за задължителни (*)