info@glashatai.com 00:06 23.05.2024

Белите намерения на стачката в бяло


Белите намерения на стачката в бяло

За днес беше планиран истинският хаос в здравеопазването, но той настъпи по-рано и е на път да отшуми от само себе си.. Днес трябваше да влязат в сила реформите,  които бяха отложени една по една, с идеята хаосът да бъде отменен, но той настъпи преди дни. Застачкуваха доктори, поетапно и целокупно. На 6-ти има планиран цялостен протест.
Бели били намеренията на хората в бели престилки. До какво ще доведат те, само времето ще покаже.
Най-вероятно докторите ще постигнат своето,не за друго, а заради инстинкта за оцеляване на политиците. Какво искат те, с всеки изминат ден, обаче става все по-неясно. Те твърдят, че не протестират за пари, обаче са  недоволни, че има разминаване между обявяваните от министър Москов   увеличени пари, и онова, което ще получат.

 Не искат пръстовите отпечатъци, въпреки че не  ясно кога и дали въпросният идентификатор ще стане факт.

В крайна сметка никой не разбира какво искат. Самите те вероятно  също са наясно с този факт и простичко повтарят, че заради пациентите било, защото сега от бумащина нямали време за хората. Това наистина е проблем и така печелят симпатии сред част от  хората.  

Сред ошашавените от ходене по мрачни коридори и висене пред врати болни, обаче се надига недоволство, което е на път да надмине нормалните граници на реакция. Защото хората май свикнаха, че от реакцията им няма особен смисъл и реагират на принципа на оцеляването Вчера и пред кабинетите на дежурните нямаше пациенти.
Не не мислете, че не е имало болни. Лекували са се с познанията на фармацевти, на BG мама и на чичо Гугъл. Далеч по-безопасно е вместо да висиш на безкрайна опашка, без да си наясно дали ще те прегледат и с огромната вероятност да се прибереш с няколко зарази, пък и нервни клетки се пестят.
На принципа на чудото за три дни и тази шумотевица ще отшуми. Всичко ще си тръгне по старо му. В заплахите за неподписване на договори с касата и децата не вярват. Никой доктор няма да се лиши от тези пари, все пак и те  са хора и семейства хранят. Министърът ще оцелее за пореден път, а болните … те ще разчитат на белите намерения.

Л. Седевчева


Публикувана на 01.04.2016

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара