info@glashatai.com 23:34 21.09.2019

Ново "Слънчице"- позната впечатлителност и все същия PR


Ново

Едно дете написа и изпя една песен. Прекрасна, затрогваща, стопляща изтерзаните ни сърца, песен! Една майка се похвали с талантливата си рожба. Хиляди я харесаха, споделиха и детето стана поредното дете-чудо, поредното “Mис Слънчице”, в случая мистър.

Уникална и типично нашенска ще се окаже способността ни да величаем, пропускайки да си дадем сметка за реалността. Появи се идеята малкият Виктор да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Трън. Не защото е постигнал особени заслуги в някоя житейска област и не защото има някакъв особен принос към града, а просто защото момчето естествено идеализира мястото където е живял дядо му, и за което спомени  е разказвала неговата майка. Липсата на критерии и усещане за стойностните неща издава тази изпразнена от съдържание емоционалност. В този дух кметът на планинското градче вече се зарече да издири потеклото на детето.
Скоро Виктор ще бъде в България. Билетите са купени?! Вместо да обикаля и да се наслаждава на природа, култура, история или да се забавлява с родители и близки, малкият талант вероятно ще бъде подложен на истерията от снимки, срещи и медийно внимание. Така както събраха погледи и обективи едни други "Слънчица": Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим. Спомняте ли си, че малчуганите не успяха да се приберат цяла седмица след детската Евровизия, защото бяха заети да дават интервюта и да се снимат със знайни и не толкова знайни политици. Не че има лошо, просто това ще бъде поредният ниско креативен  ПР, от който едва ли ще последва нещо градивно.

Защото бързото ни възхищение винаги бива следвано от бърза забрава.

Любомира Седевчева


Публикувана на 03.03.2015


4 коментара