info@glashatai.com 19:57 05.04.2020

ГЕРБ-ери раздаваха „История Славянобългарска“


ГЕРБ-ери раздаваха  „История Славянобългарска“

Младежката организация на ПП ГЕРБ в Перник отбеляза Деня на славянската писменост, българската просвета и култура като раздаде на перничани 100 броя от Паисиевата „История Славянобългарска“, която е един от стожерите на българската национална идентичност. Момчетата и момичетата от МГЕРБ-Перник зарадваха перничани и със свитъци с послание от младежката структура, посветено на днешния национален празник.

„24 май е символ на достойнство, на духовност и на самочувствие!

В днешния ден България отдава своето признание към славянските първоучители-Светите братя Кирил и Методий, и към безброй будители,чието дело дава устойчивост на българската държава, спомага ни да запазим националния си дух и българската идентичност.

Родното слово възкресява миналото, но чертае път и към бъдещето. То е връзката между поколенията и паметта на народа. Всеки народ има своите възходи и падения. Благодарение на словото българската държавност се съхрани в години на робство и изпитания. Това е денят, в който всеки българин може с гордост да заяви, че е потомък на нация, заемаща достойно място в историята на Европа“, се казва в посланието.


Публикувана на 24.05.2016


0 коментара