info@glashatai.com 03:20 30.11.2020

Избуяла трева мъчи жителите на Изток и Мошино. Кметът: „За два дни окосихме 100 декара”


Избуяла трева мъчи жителите на Изток и Мошино. Кметът: „За два дни окосихме 100 декара”

За избуяла и неокосена трева сигнализираха наши читатели, живеещи в кварталите Мошино и Изток. “Тревата е до кръста ми”, оплака се гражданка и предположи, че е пълно с кърлежи и други акари, които крият опасности както за деца, така и за възрастни.
Друг читател, живеещ в района на детската градина в Мошино изрази възмущението си, “та тук минават най-много деца, как е възможно, ще земат да плъзнат змии. Тежко на хората с алергии, които живеят наблизо”

Кметът на “Изток” Емил Костадинов, оправда ситуацията с проточила се административна процедура по избор на фирма, която да чисти и коси  в района. "Обществената поръчка се забави, защото имаше обжалване", каза кметът и се похвали, че за два дни били окосени 100 декара зелени площи на територията на Изток и Мошино

 

 

 

 

Тревата в тази част на Перник, в последните няколко години се оказва  проблем и то не малък, а щъкащи из нея твари подсилват усещането за дебнеща опасност. Ако не кърлеж, то поне бълха със сигурност ще те налази, стига да имаш неблагоразумието да минеш в близост до растителността.

 


Публикувана на 31.05.2016


6 коментара