info@glashatai.com 00:11 23.05.2024

За самолета, за Перник … и още нещо


За самолета, за Перник … и още нещо

Огромни пари се отделят за политически PR в последно време. С всяка година финикийските знаци отиващи за обработка на общественото мнение са все повече и повече, а политиката от сблъсък на идеи става надпревара на креативност на едни хора, подбрани по незнайно какви критерии и получаващи от лептата на данъкоплатеца … без значение колко.

И ако на централно ниво все пак има някаква креативност, а при кризистна ситуация- някаква реакции, то в дълбокия прованс …тя е под  0-та.
Една история от последните два дни, разиграла се на един самолет показа всичкото това и припомни темата за професионализма в бранша.

 Тук думата не ми е за Караилиев и поведението му на самолета. Пълнолетен е човекът, минал е „първите седем”, да носи отговорност за действията си: личностна, политическа, морална и всякаква. Думата ми е за това, че той в момента е заместник кмет и случилото се, което апропо, самият Карилиев отрича засяга и без това не особено добрият имидж на цял град.
Два дни електронни издания гърмят за случката със сила, с която ПР-ът на Община Перник си мълчи. Помолена за коментар в първият ден г-жа Козловска отсече „Не коментирам измислици”. След 24 часа успя да разпространи позицията на заместник кмета от фейсбук профила му. Партийното пресаташе  вчера беше заета да разпространява съборджийски информации. Кризисната медийна  ситуация около едно от лицата на партията в Перник, явно е друга тема.
Всичкото това не би бил никакъв проблем, ако засягаше само личността на заместник-кмета или местната партийна структура. Болезненото в случката, е че е  намесено името на цял град.
Както всички знаем рушенето на имидж е лесно, по-трудно е граденето му, за което данъкоплатците в този град си плащат. Добре звучи тук онази  перифраза на лаф от близкото  „ като гледам PR-ът в нашия град все повече ме е страх да ида на доктор.”

Любомира Седевчева


Публикувана на 03.07.2016

ГЕРБ - Избори 2024
3 коментара