info@glashatai.com 06:55 30.05.2024

Състоянието на Янакиева е много тежко


Състоянието на Янакиева е много тежко Източник на снимката: www.24chasa.bg

Състоянието на Росица Янакиева е изключително тежко. Това съобщи пред БЛИЦ депутатът от АБВ доц. д-р Георги Кючуков, чиято професионална специалност е именно неврохирургията.

- Доктор Кючуков, читателите на БЛИЦ следят много развълнувано съдбата и състоянието на г-жа Росица Янакиева. Като лекар, вероятно го следите отблизо, бихте ли казали как е?
- Моите сведения са индиректни. Получавам ги от колегите от ВМА. Може би вашите читатели знаят, че при нея се знае за разкъсване на една вродена аномалия на съд - т.е. аневризма на мозъчна артерия с голям кръвоизлив. За съжаление състоянието на г-жа Росица Янакиева е изключително тежко. Тя се намира в реанимация на командно дишане. Колегите правят абсолютно всичко възможно, което се прави в света за такива пациенти. Но за съжаление това невинаги гарантира благоприятен изход. Всички ние се молим нещата да тръгнат на добре.

- Вашата чисто лекарска прогноза? Все пак сте точно неврохирург и имате визия за изхода от такива състояния.
- Категорична прогноза не може да се даде. Но състоянието й е изключително тежко, което не изключва и най-лошия вариант на развитие на нещата.

източник blitz.bg


Публикувана на 21.01.2015

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара