info@glashatai.com 20:05 15.07.2024

За бедствието през януари


За бедствието през януари

Януари е . Зима е. По принцип е студено по тези географски ширини и по принцип има сняг. Природа, какво да я правиш. По тези географски ширини често тя зимата и още по често природата биват ползвани за оправдание на нечия некадърност.
Завалява снегът и обявяваме бедствие. Чудо невиждано- по Нова година сняг да вали, през януари-също.
От няколко дни зимата, снегът и студът имат ново предназначение, да покажат на целокупното българско човечество: как службите рабитят, колко са готови и какви невероятни усилия полагат за справяне с природните стихии като сняг и студ през  зимата.  Кризстни щабове заседават по топли кабинети и шумно оповестяват, че са заседавали и как са се подготвили. Какво точно са свършили ще видим, „когато зимъска сняг запръска”

Един чиновник хиляди машини наредил по пътищата. Любопитно, колко от тях ще тръгнат да чистят, ще спазят ли стандарта, или пак ще намерят оправдание, я химикалите им ще замръзнат, я нещо друго. Дано няма пак закъсали на магистралата. Не няма да има или със сигурност, ако има те ще са си виновни, защото от друга слжба им казаха- не пътувайте. Стойте си у дома. Никакъв уикенд- никакво излизане.
Опитът да се сплаши народът с бедствието сняг през януари е толкова нелеп, че по-нелепо би било ако ни призоват да се запасим с храна и вода

Преживели сме прекалено много зими, с прекалено много сняг и сме оцелели. Що се отнася до -20-те градуса, съвсем наскоро ги преживяха в Трън и оцеляха.  Януари е, студено е, вали. Нормално е да е така. Не е нормално службите и властта да го изолзват за ПР цели, обаче. Това е.

Любомира Седевчева


Публикувана на 05.01.2017


0 коментара