info@glashatai.com 13:24 14.05.2021

Истински музикални бижута в Двореца през април


Истински музикални бижута в Двореца през април

Истински музикални бижута са подготвили оркестрите на Двореца на културата за този месец, похвалиха се на нарочна пресконференция директорът на институцията П. Фетфов и диригентите на Камерния, Духовия и Народния оркестър Р. Христов, Тр. Трифонов и и В. Андонов.

Последното за сезона неделно матине на Камерен оркестър "ОРФЕЙ" ще бъде в неделя на Цветница  от 11.00 часа в Галерия "Любен Гайдаров" В програмата ще звучи  празнична музика от Корели, Моцарт, Дворжак, Й.Щраус и Шостакович. Солист.

На 21 Духовият оркестър ще представи „Оперетна магия”-2 . Концертът е със специалното участие на артистите Елена Механджийска и Марчо Апостолов. След огромният интерес, който предизвика първото издание на Оперетната магия, организаторите са решили  да доставят повторно наслада на перничани. Този път ще звучат части от мюзиклите „Уестсайдска история“ и „Йосиф и неговата пъстроцветна дреха”.
На 19 ти април е традиционният концерт на Народния оркестър „Фолклорът настояще и бъдеще”. Солисти в него ще са лауреатите на наскоро приключилия национален фолклорен конкурс. Специално участие в програмата ще вземе Димитър Лукарски.

Традиционният си великденски  концерт ще изнесат най-малките музиканти, въспитаниците на Обединената школа по изкутвата. Проявата ще бъде на седми април, съобщи ръководителят на школата Йоана Козарева

„Продължават и образователните концерти, които нашите музиканти изнасят в училищата и детските градини”, каза директорът на Двореца на културата Петьо Фетфов. „Повече от 10 години малчуганите на Перник за първи път се докосват до професионални духови, струнни и народни инструменти именно с нашите музиканти”, каза още Фетфов


Публикувана на 06.04.2017


0 коментара