info@glashatai.com 13:04 14.05.2021

Цветница е


Цветница е

Седмица преди Великден отбелязваме Цветница. Денят, в който християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим. В града той влиза на магаре (животно, което символизира идване с мир и приятелство), а не на кон, както обикновено се отправяли бойците и война. Идвал, за да служи на хората, а не да воюва с тях. Славата на влизащия в светия град била голяма. Носела се мълвата за чудесата, които извършил, и за силата на новата вяра. Разказвала се вече и историята за чудното Лазарово възкресение, което мнозина видели с очите си предния ден и от тук нататък, до края на дните си, щели да го превръщат в една от най-невероятните и тръпнещи легенди на християнството. Пътят пред Спасителя бил застлан с маслинови, палмови и лаврови клонки, върба, здравец и цветя. Мир, любов и победа носел той на многобройния народ, който се тълпял да го зърне с очите си. да го докосне, да бъде поне наблизо. „Осанна на сина Давидов! Благословен е онзи, който идва в името на Господа!", носели се възгласи отвсякъде. Бил чуден и неповторим миг. Споменът за него църквата празнува от III в.

Днес много хора ще изпълнят  храмовете , ще запалят свещички, и ще  се помолят за здраве и благоденствие

Цветница е. Пъстро, красиво е, с много върбови клонки, с ухание на цветя.  Природата се събужда за нов живот, идва възкресението и ни дава надежда за добрина и човещина между хората.

Нека с пъстротата на деня донесе красота в живота на всичките ни читатели! Нека се множат приятелствата и обичта в живота Ви! Нека са успешни и пълна с ползотворни дела начинанията Ви! Нека добри хора, сполуки и благоденствие има винаги край Вас!

Екипът на Глашатай


Публикувана на 09.04.2017


0 коментара