info@glashatai.com 05:46 19.02.2018

Честит празник, на онези, които ще се познаят в текста!


Честит празник, на онези, които ще се познаят в текста!

Честит празник на всички, пишещи и четящи на БЪЛГАРСКИ език!

Честит празник на онези, за които „Ч” и 4 не са идентични!
Честит празник на всички, които ще минат на шествията, защото почитат паметта на първоучителите, а не защото е модно да се селфират пред портретите им!
Честит празник на онези, които кътат ревностно в сърцето си  спомена за първата научена буквичка и първата книжка, които помнят първия учител!
Честит празник на учителите, на творящите култура!
Честит празник и на онези, които не могат без нея!
Честит празник на всички, чиито днешни слова няма да са просто копирани от някоя енциклопедия, на всички, които могат да вържат три смислени и неклиширани  изречения за братята, създатели на азбуката ни и техните ученици!

Честит празник на онези, които знаят не само „Върви народе възродени”, но са чували и за Стоян Михайловски и Панайот Пипков

Честит празник на всички, които в ежедневието си намират време за хубава книга и на онези които могат да кажат и изречение от четивата, с които ще дефилират на днешния ден в Перник!
Честит празник на всички, които наистина съзнават днешното празнуване!


Публикувана на 24.05.2017


2 коментара
  • Tsveta Bakarska

    Публикуван на 26.05.2017 | 09:29 часа

    Tsveta Bakarska · Етнолог при Рим перник Журналистката залага на повърхностната сензация, защото такова ѝ е нивото. Седевчеа си позволява нагло да използва празника за своето нескопосано съобщение. Това вече е въпрос на възпитание.

  • Даниела

    Публикуван на 24.05.2017 | 13:41 часа

    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Поздравления за директорката на 6-то училище и мажоретките.Предизвикаха сълзи в много очи на най-българския празник!

Публикувай коментар
Всички полета за задължителни (*)