info@glashatai.com 23:27 22.05.2024

Децата ли?! Превърнахме интересите им в панаирджийски мечки по телевизията


Децата ли?! Превърнахме интересите им в панаирджийски мечки по телевизията

Нечовешко и пагубно за развитието на човешката личност е делението на малки деца на бедни и богати. Демонстрацията му- проява на жестокост.
Също толкова жестоко и нечовешко е децата и интересите им да бъдат използвани в политически боричкания. Меко казано проява на лош вкус и липса на възпитание е грижата за малките да бъде подхвърляна като панаирджийска  мечка от медия в медия и най-вече по телевизионните екрани.
Точно това се случва в последната семица. Поводът- пернишката детска градина „Пролет” или невъзможното съжителство на общинско и частно детско заведение.

Скандал има. Той е политически. Независимо от юридическата наличност или липса на конфликт на интереси, такъв от морална гледна точка- има. Частната детска градина е на известен политик от ГЕРБ. Нещо повече Румяна Гьорева е заместник председател на Общинския съвет в Перник. Факт е, че същият този местен минипарламент гласува решение за отдаване под наем на част от детската градина още през януари. Решенията на този орган са публични и ако някой още тогава не си е давал сметка какво ще се случи месеци по-късно или е кръгъл глупак или прави всички останали на глупаци.

Загрижените политици в ляво, които оповестиха скандала няма начин да  не са били наясно, гласувайки предложението на кмета. Общинските конкурси- също са публични. Време за реакция: политическа или гражданска- бол

От вихрещия се в момента скандал, обаче петте си минути слава получават бая хора и я използват умело.
Съветниците от ляво оповестяват скандала, с гордост стоят пред камерите, защитавайки обществения интерес- медийно и не пропускат да информират за всяка своя стъпка.

Междувременно Гьорева, обяви, че се отказва от договора с общината и дарява средствата за ремонта на детската градина, също медийно.  

 Родителите- недоволни, че децата им ежедневно ще виждат лъскавата част на сградата и ще влизат в другата част също не отказват медийно внимание.  Нещо повече отказаха среща с кмета Церовска с писмо, разпространено на електронните пощи на местните медии, декларирайки обида, тя  не се е съобразила с родителската и професионалната им ангажираност. Апропо из града се шушука, че същите тези хора преди време са сипели похвали за условията в които се обучават децата им

Самата Церовска запази пълно мълчание, а от общинския пресцентър вчера отговориха, че кметът ще дава изявление пред голяма национална телевизия.


Публикувана на 09.08.2017

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара