info@glashatai.com 20:51 23.06.2018

Природните бедствия ще се увеличават, трябва да сме подготвени за това


Природните бедствия  ще се увеличават,  трябва да сме подготвени за това

Природните бедствия  ще се увеличават,  климатичните промени го подсказват. Важно е да бъдем  подготвени за тях.  Около тази теза се обединиха участниците в организираната от Областна администрация кръгла маса на тема „Намаляване на риска от бедствия”. В проявата участва  главен комисар Николай Николов., представители на местната и главна дирекции за пожарна безопасност и защита на населението, представители на общинските администрации в област Перник.

 „Климатичните промени показват, че природните бедствия ще се увеличават. За да реагираме на тях и за правилното функциониране на системата по противопожарна охрана и защита на населението е необходимо да има добро взаимодействие между всички структури. Превантивните мерки са приоритет  в борбата и справянето с тези бедствия, които ни се случват.   Много е важно, че ние познаваме не само проблемите, които идват с различните бедствия, ние се познаваме лично, имаме добра комуникация и това дава добри резултати  – каза главен комисар Николов, който не скри сантимента си към Перник, откъдето е започнал трудовият му път в професията

Областният управител Ирена Соколова благодари лично на главен комисар Николов, за това, че винаги е на разположение и може да се разчита на неговото съдействие и помощ при възникнали проблеми от компетенцията му в областта.

„На тази кръгла маса ще обменим мисли за действия при възникнали аварии. Добрата връзка и взаимодействие между институциите не може да не даде добър резултат. Ние сме хора и трябва да се реагира човешки. Трябва да поставим на преден план превенцията, да сме подготвени за кризисни ситуации” –  каза още  Соколова.

Александър Джартов от Дирекция  „Критична инфраструктура, превенция и контрол”  представи подготвящата се в момента  национална стратегия за намаляване на риска при бедствия

 След срещата гостите разгледаха изложбата от ученически рисунки, номинирани за участие в националния конкурс "С очите си видях бедата", която е подредена в галерия “Атриум”.


Публикувана на 12.09.2017


0 коментара
Публикувай коментар
Всички полета за задължителни (*)