info@glashatai.com 20:50 23.06.2018

Данъчните спряха продажбата на 21 тона яйчен жълтък


Данъчните спряха продажбата на 21 тона яйчен жълтък

Звеното "Фискален контрол" в Националната агенция за приходите /НАП/ пресече опит за реализиране на територията на България на 21 тона течен яйчен жълтък без сертификат, съобщиха от приходната агенция. При проверка на товарния камион, превозващ стоката, служителите на НАП са установили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка.
    Фискалните агенти са пломбирали камиона и са сигнализирали служители на Българската агенция по безопасност на храните чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. Заради липсата на сертификат, здравните инспектори са наложили възбрана на стоката.
    Въпреки че яйчният жълтък не попада в Списъка на стоки с висок фискален риск, звеното за фискален контрол в НАП следи движението на тази стока на територията на страната след оповестяването на случаи на заразени яйца в търговската мрежа в Западна Европа.
    От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 201 000 проверки на транспортни средства, като на близо 64 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1100 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.


Публикувана на 13.09.2017


0 коментара
Публикувай коментар
Всички полета за задължителни (*)