info@glashatai.com 20:50 23.06.2018

Полицията на крак заради първия учебен ден


Полицията на крак заради първия учебен ден Източник на снимката: internet

Стартира традиционната акция на полицията преди началото на учебната година   „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“  Полицейски екипи от ОДМВР-Перник вече са направили оглед на сигнализацията и маркировката по общини и са изпратени писма за освежаване на пътната маркировка в районите на училища и детски градини. Проведени са срещи с частните охранителни фирми, с които е обсъден въпросът за прецизен пропускателен режим в учебните заведения. Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата с акцент създаването на ред и сигурност по време на учебните занятия. 

            Изготвени са графици за засилено полицейско присъствие в първия учебен ден и след това в районите на училищата за създаване на безопасни условия при придвижването на учениците. Системни проверки ще има и в питейните и увеселителни заведения за присъствие на малолетни и непълнолетни след установения час.

             Периодът от 25 септември до 1 октомври е обявен за Седмица на превенция на детската пътна безопасност, а 30 септември -  за Ден на превенцията на национално ниво.

 


Публикувана на 13.09.2017


0 коментара
Публикувай коментар
Всички полета за задължителни (*)