info@glashatai.com 13:40 25.05.2018

Заслужаваме съдбата си, и явно ни харесва


Заслужаваме съдбата си, и явно ни харесва Източник на снимката: архив- пресцентър-община Перник

Плюскане и зрелище- това предстои в Перник през следващите дни. По площада вече се строяват търговци, а миризмата на скари се долавя от далече. Октомври е и е време за празници. На 19-ти миньорския град почита покровителя си св. Йван Рилски. Общината тази година се е погрижила с прилична програма. За младите ще пеят Криско и Тита, за по-възрастните рокаджиите от „Сигнал”. Фолклорът ще бъде в изпълнение на ансамбъл „Граовска младост” и гостите от Румъния и Украйна, със свои изпълнения на сцената ще се включат певиците  Сорина Богомилова и станалата постоянно присъствие на всеки празник в Перник Ива Даидова.
Чалга тази година на Деня на града няма да има. Не защото музиклният вкус на перничани се е подобрил или организаторите са решили да култивират култура, а вероятно защото следват цели пет дни дива чалга: сръбски, гръцко и прочие, много кебапчета, кюфтетa, плескавици и още повече бира и друг алкохол и разбира се опикан център от добре почерпените му обитатели.

Плюскане, пиене и чалга оказва се са достатъчно на повечето перничани, за да се чувстват щастливи. Показа го миналогодишното издание на чалга-скара тупурдията. Вероятно затова то се повтаря.  Сумати народ ще се изсипе на площада, ще се  нареди се за кюфтета и кебапчета край скарите и ще подгрее с подобаващо количество алкохол  и неспирно ще се кефи на чалгата

Няма лошо хората да се забавляват, защо точно в центъра на града и защо Общината подкрепя начинанието е друга тема. Миналогодишното издание на проявата доказа, че малко пернишки търговци бяха разположили шатри със скари, защото наемите им се оказали непосилно скъпи Така от лакомията и пиянството на целокупното население се възползваха скараджии от близки градове, които можеха да си го позволят. Каква част от тези наеми са влезли в хазната на Перник и каква на организаторите, известни с предприемчивостта си музиканти, за обикновения перничанин не стана ясно, не че той се интересува де. На него му дай чалга и зрелища. „Не е луд този дето яде баницата, а онзи дето му я дава” е казал народът. В съвремеността максимата би могла да звучи като: „Заслужаваме съдбата си и дереджето на което сме” и явно това ни харесва.


Публикувана на 16.10.2017


1 коментар
  • Marfabofe

    Публикуван на 14.02.2018 | 15:41 часа

    Update skin, plastic wrinkles without jabs and operations is available to everyone. Chemical elements remove components of old cells. Epidermis quickly is updated. A face without wrinkles and signs of acne. Essential improvement of the external appearance of the skin. Rejuvenation, plastic, removal wrinkles are guaranteed. Apply chemical peeling started by German workers in the 19th century. Since then, safety operations has grown several times. Effect can purchase and domestic conditions. Skin becomes smooth and light, without wrinkles, redness. chemical peel aftercare instructions

Публикувай коментар
Всички полета за задължителни (*)