info@glashatai.com 23:03 22.05.2024

Ще правят индустриална зона в Караманица


Ще правят индустриална зона в Караманица

Общински съвет Перник даде съгласието си за предприемане на действия за изграждане на индустриална зона на територията на кв. „Караманица" в партньорство с „Национална компания индустриални зони" ЕАД. Докладната записка беше внесена от кмета на Община Перник Вяра Церовска и беше разгледана на днешното  заседания на местния минипарламент.

„Тази тема е свързана с предварителни разговори с министъра на икономиката Емил Караниколов , при срещите ми с кметовете на Бургас , Стара Загора, Горна Оряховица, Русе  и Божурище. Това са местата, в които са изградени работещи индустриални зони. Имах разговори и с госпожа Антоанета  Барес, която е директор на национална компания „Индустриални зони", обясни кметът.

По думите на градоначалника, желанието й територия от 300 декара, която е в пернишкия кв. „Караманица", да бъде развита и да бъде направена така, както са го направили другите общини. 

„Това е първата крачка , ще влезем в съдружие с индустриални зони в съотношение 50 на 50 процента . След това ще бъде изготвен проект, в който ще се види как ще бъде разпределена територията, съответно възможностите и очакванията на хората, които трябва да дойдат тук, за да имат своя бизнес в Перник. Общината е едно изключително удобно и комуникативно място, магистрала „Люлин" даде допълнителна възможност. Инфраструктурата дава предпоставка за   бърз транспорт до София, южната ни граница, Македония и  Сърбия. Ние се намираме на уникално място и възможностите трябва да бъдат използвани максимално. През 2020 година ще бъде приключена и реконструкцията на ж.п. линията София- Перник -Радомир. Тя ще бъде двойна, всичко което имаме като даденост трябва да бъде ангажирано ,за да може  Перник да се развива и да бъде по-привлекателно място за инвестиции и за развитие", посочи кметът Вяра Церовска.


Публикувана на 15.05.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара