info@glashatai.com 02:26 20.05.2019

За един зам. министър, група депутати и въпросите около една болница


За един зам. министър, група депутати и въпросите около една болница Източник на снимката: ГЕРБ-Перник

Името на зам. мистърът на здравеопазването Жени Начева се подмята в публичното пространство на Перник от около седмица  Депутати от различни политически сили се надпреварват да обясняват, че я канят в Белодробната болница на града „за да я спасява”. От какво и от кого- не става много ясно, още по-неясное е как точно ще бъде „спасявана” болницата.
В края на миналата седмица от пресцентъра на министерството, в което работи Начева обясниха, че  всъщност тя нямало да идва тук. Днес зам. министърката  все пак се е появила в града и във въпросната болница. Журналисти са били канени, но избирателно. Факт недопустим от гледна точка на прозрачност
Че белодробната болница е необходима на град като Перник е повече от ясно. Въпросът е дали лечебното заведение е било предвидено за закриване, преобразуване или нещо друго, та се е наложило да бъде поканена Начева, която от своя страна възкликнала как всичко е цветя и рози.
„Белодробната болница в Перник е подържана с грижата на добър стопанин. Няма голям размер просрочени задължения, т .е. има потенциал за развитие и моята задача тук е да обсъдим с ръководството възможности за поддържане и запазване на нивото, което има в момента и за развитие на потенциала“,казала Начева

Самото височайше посещение, както и скриването му от журналисти буди и други въпроси свързани с действителното финансово и кадрово обезпечаване на лечебното заведение и с качеството на услугите, които то предлага. Все пак не току така в него се изсипват изведнъж и накуп двама депутати и един зам. министър.


Публикувана на 09.07.2018


0 коментара