info@glashatai.com 06:36 23.07.2019

Заслужаваме ли си боклуците?!


Заслужаваме ли си боклуците?!

Казват, че всеки народ заслужава съдбата си. Заслужава възходите и паденията, заслужава начинът по който живее и онова което диша. Заслужава го с действията или бездействието си. В този смисъл вероятно заслужава боклуците си.
Темата с боклуците и в частност с горенето им стана особено актуална в последно време в Перник. Един, двама,  че  и повече инвеститори се надпреварват с предложения да горят отпадък на тази и без друго мръсна територия, при и без друго едни от най-болните от белодробни заболявания сред страдащата ни нация, хора.

Лошо няма, инвеститорите си гонят интереса. Проблемът, е че започнаха да го гонят, сиреч да горят боклук преди да е приключила законовата процедура и да са получили разрешение за това. И след като беззаконието беше констатирано, Горят отпадъци в инсталация за сушене на въглища в ТЕЦ-а

а народът взе да събира подписи в интернет и няколко политици си направиха PR по темата с осъдителни изказвания. Шефът на едно предприятие си позволи да нахока публично перничани, да ги квалифицира и определи по начин, по който всеки уважаващ себе си гражданин не би трябвало да допуска, а „услужливи медии”, със сигурност срещу съответните финикийски знаци разпространиха изказването, но дружно пропуснаха да упоменат така както е професионално и етично, че публикацията е платена. Нищо не последва. Поне за сега. Дано не се окаже, че народонаселението се е стреснало, от възможното вдигане на цената на парното, каквато е заплахата, ако не вика ура на изгорелите газове или не е в радостна еуфория от това, че на фона на подскачащите цени на топлото в цялата страна, само тук няма да има увеличение. Защото  спестените от парно пари няма да покрият лечението на някое сериозно заболяване на нас самите, на близките ни или на децата ни. Някой и друг лев спестени от парно няма да са достатъчни за качествена химио или лъче терапия, ако не дай си Боже се наложи.

Парите за платените информации също едва ли ще се достатъчни за нещо подобно и ако толкова евтино се продаваме- заслужаваме съдбата и боклука си, че и изгорелите газове от него- също

Л. Седевчева


Публикувана на 26.09.2018


0 коментара