info@glashatai.com 06:41 23.07.2019

Пернишките протести- "много вожд, малко индианец"


Пернишките протести- Източник на снимката: архив

"Много вожд- малко индианец" на тази крилата фраза  приличат протестиращите перничани към днешна дата. Самозвани лидери, изживяващи се като по-по-най- организатори разделиха хората и са на път да превърнат станалото емблема пернишко недоволство в няколко групички самостоятелно викащи си нещо граждани.  Пробемът е от няколко дни. В петък едни си спретнаха протест пред сградата на Общината в миньорския град и докато се кълняха, че път "днес няма да се затваря", други блокирха автомагистрала "Люлин".
Днес ситуацията се повтаря. Принципно недоволстващите перничани трябваше да отидат на жълтите павета и да се влеят в голямото нациаонално недоволатво.
Да, ама ... един лидер си стяга тръгване в 12.00 часа, друг в 16.30, кой кога ще тръгне, кога ще стигне и къде ще протестира е задача с много неизвестни.

Ако така продължават нещата скоро от протест срещу системата и за по-добър живот, народното недоволатво на Перник ще се превърне в мерене на организаторските умения на една-две особи, наричащи себе си лидери. А емблемата на протесттие в страната ще се сведе до "Всяко чудо за три дни", в случая за седмица


Публикувана на 18.11.2018


0 коментара