info@glashatai.com 02:14 23.08.2019

Фейсът прелива от трънски думи


Фейсът прелива от трънски думи

Любопитна, симпатична и силно поучителна игра се върти в една от трънските групи в социалната мрежа от няколко дни. Не не става дума за онези спамове, дето трябва да споделиш или препратиш на еди колко си човека.

Кой точно и с каква цел я започна да поства думички и да провокира останалите членове на групата да ги обяснят не се наемаме да оповестим, защото рискуваме да не бъдем съвсем точни. Трънските думички, обаче взеха да преливат, а познавачите на говора се  надпреварват да обясняват значението им.
Играта връща едни в детството им, други откровено признаващи си, че не са съвсем на ти с говора, но спомнящи си някоя и друга дума или изречение от баба и дядо бързат да се включат. Не липсват, разбира се и такива, които опитват да "блеснат" с коментар и претенция, че тяхното мнение е единствено вярното.
Имайки предвид, че групата е с повече от седем хиляди членове, и че постовете излизат в известия и стрни на част от многобройните им приятели, играта на трънски думи има вероятност да научи бая народ на някоя и друга дума от така колоритния говор
 


Публикувана на 12.01.2019


0 коментара