info@glashatai.com 12:50 03.06.2020

Facebook готви големи промени. Вижте какви


Facebook готви големи промени. Вижте какви

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви редица промени в някои от най-популярните интернет приложения в света, пише Би Би Си. Те засягат Facebook, Instagram и WhatsApp.

Промените ще са мащабни, като ще обхванат четирите основни приложения - Messenger, WhatsApp, Instagram и Facebook. Messenger ще има по-лек дизайн, а приложението ще стане по-бързо, като още тази година ще има изцяло нова  версия.

Освен това ще има и нови функции като възможност потребителите заедно да гледат клипове и да си чатят през това време. Ще има и приложение на Messenger за компютри с Windows и MacOS, като няма да е нужно човек да е постоянно отворил Facebook в браузъра си. Messenger ще предложи и повече възможности за бизнес потребители да използват платформата за комуникация с клиентите си.

Основното приложение на Facebook също ще има нов дизайн тази година. Той ще е по-лек, семпъл и ще се нагажда според най-използваните от потребителя функции. Промените ще влизат постепенно в приложението, а след няколко месеца ще започнат да се появяват и във версията за браузъри за компютри.

Facebook ще направи Групите приоритет. Facebook ще увеличи и държавите на услугата си за запознанства Dating чрез Secret Crush. Тя ще позволи на потребителите анонимно да въвеждат до 9 приятели, които харесват за нещо повече.

Промени ще има и при Instagram. Приложението ще има нови функции и услуги. Сред тях ще е възможност да се разпознават стоките и предметите, които популярни профили публикуват и да се купуват директно от приложението. Естествено с комисионна за профила. Instagram ще предлага и по-лесен начин за набиране на средства за благотворителни кампании, първоначално само в САЩ.. Ще има подобрения и при камерата с повече функции и филтри.

WhatsApp за сега ще има най-малко промени. Те ще се насочат най-вече към бизнеса.

Изтояник:Vesti.bg


Публикувана на 01.05.2019


0 коментара