info@glashatai.com 20:19 04.06.2020

Ето как да повишите интелигентността на детето си


Ето как да повишите интелигентността на детето си Източник на снимката: архив

Бъбривите родители могат да повишат интелигентността на детето само като говорят, съобщи БТА, позовавайки се на статия в "Индипендънт".
 Британски учени са установили, че децата, които слушат от ранна възраст как разговарят майка им и баща им, порастват с по-добри умствени умения.
За изследването си учените от университета на Йорк са подслушвали общуването в домашни условия между 107 деца на възраст от две до четири години и родителите им три дена. Родителите е трябвало да помагат на децата да рисуват, копират и да изпълняват други задачи за проверка на умствените им способности.
 "Установихме, че има положителна връзка между количеството на думите, казани от възрастен, които децата чуват, и техните когнитивни способности. Необходими са обаче допълнителни изследвания на причините за тази връзка".
Излагането на говора може да дава повече възможности на децата да учат, но може и по-интелигентните деца да пресъздават повече думи, чути от възрастните в средата им".

 Децата, слушащи много разговори на възрастни, разсъждават по-добре, познават по-добре числата и формите.

 Важно е качеството на слушаната реч. Когато родителите използват богат речник, децата също знаят повече думи. Освен това "позитивното родителство", което насърчава любознателността и изразяването, е свързано с по-малко прояви на неспокойство, агресивност и неподчинение у децата. /източник:БТА/
 


Публикувана на 05.05.2019


0 коментара