info@glashatai.com 01:35 13.06.2021

Очаквана тъжна картинка: бой за безплатна вода в Перник


Очаквана тъжна картинка: бой за безплатна вода в Перник

Тъжна картинка се е разиграла днес на центъра на Перник. Истински бой за раздаваната безплатна вода. Бедстващият перничанин очевидно е озверял и действа законът на джунглата. Хората едва дочакали камиона и настанала такава блъсканица: кой колкото може да грабне от бесплатното, че шофьорът едва успял да спре и вода вече нямало.

Всъщност случката не е неочаквана. От както бедствието роди съпричастността и безплатната вода, хора недоволстват, че са пропуснали келепира да грабнат по някоя и друга туба, защото не са били достатъчно информирани. В последните два дни информация бол по места и часове следователно и хора бол, а ред в раздаването на живителната течност- никакъв. В по-малките квартали и тези с тесни улички служители на Общината раздаваха бутилките лично, но в по-големите, където камионът спира на един пункт, картинката, разиграла се днес на площад Кракра със сигурност ще се повтори.

И не защото 2-3 лева за туба вода са много и не защото не можем да си ги позволим, а защото мисленето ни е такова. Келепир да има в цялата работа: да взема повечеот колкото мога да нося и задължително повече от комшията, защото е безплатно. Дано безплатното не излезе скъпо на някого, че при подобни сблъсъци стават и сакатлъци


Публикувана на 03.01.2020


0 коментара