info@glashatai.com 20:15 15.07.2024

Георги Първанов в Перник: Приобщаването на етносите е важно условие за успеха на нацията


Георги Първанов в Перник: Приобщаването на етносите е важно условие за успеха на  нацията Източник на снимката: АБВ

Приобщаването на етносите е важно, защото е условие за успеха на нацията. Това каза на дискусия днес в Перник председателят на АБВ Георги Първанов. По думите му нация сме всички, които живеем на територията на България. "Това не ни прави по-малко съпричастни към тежненията на сънародниците ни в чужбина. Всички си оставаме духовна общност", каза президентът.
Патриотизмът предполага толерантност, заяви още той и определи национализма като по-краен израз на патриотизъм и уточни, че просветеният, разумен национализъм не е отрицание на различния човек. Много лесно е в ситуация на икономическа криза,на социално неравенство, диференциация, да посочиш за виновен  за тежкото си положение другия,различния от теб, заяви още Първанов. И призна, че към етносите се подхожда като към контингент гласоподаватели, внимание им се обръща единствено във времето на избори от определени политически сили, които по метода на покупко-продажбата си гарантират по-висок процент на вота. Освен, че им се плаща за изборите, им се правят компромиси, свързани с неиздължаване на сметките за ток, изграждането на жилища, които не са регламентирани, а това поражда обществено напрежение, посочи лидерът на АБВ.
Георги Първанов участва в младежка дискусия на тема "Младите патриоти в политиката" в Перник, организирана от Младежката организация на АБВ. /източник: БТА/


Публикувана на 07.06.2015


0 коментара