info@glashatai.com 00:09 11.07.2020

Коронавирусът роди измама


Коронавирусът роди измама

Коронавирусът роди измама. Заради липсата на предпазни маски в аптечната мрежа и истерията покрай заболяването, жертва на озмамници станали семейство от Созопол  Жената си  поръчала маски от интернет. Тя се уговорила с частно лице от София и днес съпругът й бил в Бургас, за да получи пратката.

Жената поръчала 400 броя маски – общо 4 кутии във всяка по 100 маски. Пратката била изпратена с наложен платеж, но без опцията „Преглед на съдържание“.

За пакета мъжът от Созопол заплатил сумата от 134 лв. Той получил пратката в офиса на куриерската фирма, намиращ се в партера на бл. 186 в жк „Изгрев“. Но след отваряне на пратката младият мъж останал неприятно изненадан. Той открил в кутията празни опаковки от кафе и пластмасова закачалка, вместо поръчаните медицински маски.

Образувана преписка по случая. Във връзка с този случай, ОДМВР-Бургас предупреждава за пореден път използването на опцията “преглед на съдържание” при поръчки от интернет, особено тези, които не се правят през официални търговци или платформи.

В интернет цените на маските достигнаха 300 лв за кутия. В аптеките и складовете няма наличност.


Публикувана на 02.03.2020


0 коментара