info@glashatai.com 23:20 28.05.2020

Търговец взе да изварява пари, заради Ковид 19


Търговец взе да изварява пари, заради Ковид 19 Източник на снимката: internet

Турски търговец прилага интересен метод за дезинфекция на банкнотите, които получава от своите клиенти - изварява ги във вода на газов котлон, директно пред смаяния им поглед, съобщава СиЕнЕн-Тюрк.
55-годишният Орхан Саръ от черноморския окръг Орду връща на клиентите си само "чисти пари", преминали през собствения му метод за дезинфекция.
В магазина си за хранителни стоки той е сложил газова бутилка, на която във вода изварява получените от клиентите банкноти. Мъжът уверява, че турските пари издържат на процедурата без проблем. След дезинфекцията, извършвана в тавичка с гореща вода на огъня, Саръ изсушава банкнотите и чак тогава ги пуска обратно в обращение.
Още преди да се появи коронавирусът, търговецът е прилагал мерки за дезинфектиране на банкнотите, като ги е почиствал с одеколон.
Мъжът споделя, че дори е обмислял да извършва дезинфекцията с препарат за пране, но се е отказал поради риск да повреди банкнотите.
"Парите обикалят от ръка на ръка, дневно минават през ръцете на стотина души", казва търговецът, който е убеден, че именно парите са преносители на най-много вируси.
Саръ споделя, че някои от клиентите в магазина му одобряват прилагания от него метод, докато други го смятат за ненужен

източник:БТА


Публикувана на 31.03.2020


0 коментара