info@glashatai.com 18:50 10.08.2020

Суша в пернишко село може да изкара хората на улицата


Суша в пернишко село може да изкара хората на улицата

Множество  аварии по водопреносната мрежа оставят най-голямото село в пернишко- Драгичево без вода. Повтарящи се пробиви в системата са причина хора от различни части на населеното място да са на сухо  почти ежедневно. Особено тежко е положението праз уикендите и по празници жалват се хората.

"Положението с водоснабдяването в с.Драгичево е бедствено!!! Пет дни хората по високите части са без капка вода! Апелирам отговорните органи за незабавна смяна на довеждащите водопроводи(поне)! Не да решаваме проблема с докарването на водоноски и отлагане смяната на водопроводната мрежа! Бяхме съпричастни , поправяхме аварии , бяхме на режим , почиствахме каптажи и бяхме солидарни с бедствието и хората от Перник! Крайно време е да се обърне внимание и на нас! Ние жителите на с.Драгичево , сме готови да се отзовем при нужда от помощ като техника и труд! Найстина положението е бедствено и нетърпимо!!!" това е написано в страницата на селото в социалната мрежа. Под постта жители коментират критичното положение, в което се намират и призовават за радикални мерки.

"Предлагам във вторник да спрем движението на магистралата. Дано някой да ни обърне внимание.Хигиена без вода при епидемия да ни кажат как се прави." е написала Невена Игнатова
Проблем с водоснабдяването има и в съседното село Рударци, твърдят читатели


Публикувана на 16.05.2020


0 коментара