info@glashatai.com 21:03 30.07.2021

Радомирци се терзаят за пресъхнал водопад. Общината:"без коментар"


Радомирци се терзаят за пресъхнал водопад. Общината: Източник на снимката: internet

От два дни радомирци се терзаят от пресъхналия водопад Бучалото в града.  Сигналът дойде от радомирец, живеещ в столицата, който решил да запознае тримата си внуци със забележителностите на родния град и така открил, че всъщност водопадъа го няма "Роден и израстал съм в Радомир , винаги съм казвал , че София където живея е Радомирско . Вчера заведох внуците си на водопад Бучалото и за огромна моя и на внуците ми изненада въпреки валежите водопада го нямаше. Градът ни и когато бе с много повече жители и с повече производство си имашв водпад, сега го няма.Скъпи съграждани, колко града в света имат водопад почти на центъра си ? Не е ли възмутително да се лишим от този дар от природата.". е написал в социалната мрежа Йордан Панов.


Под поста му естествено има много коментари на възмутени радомирци. Живеещи постоянно в града, обаче твърдят, че проблемът с пресъхналия водопад не е от вчера, ами от няколко години. Паметливи си спомнят, че водата там е намаляла още след силното земетресение през 2012-та година, а после постепенно изчезнала
"Кой открадна водопада ни???Не смятате ли скъпи съграждани, че трябва да потърсим отговорност на "отговорните за тази кражба"?", пише Панов в друг свой пост.

От пресцентъра на общинската администрация отказаха коментар. На запитването на Глашатах пресаташето Венцислав Петков отговори лаконично: "Оставяме казуса без коментар на този етап.

Бучалото е водопад, намиращ се на любимо място за разходки в града. Той е с височина около 10 м.


Публикувана на 16.06.2020


0 коментара