info@glashatai.com 23:44 22.05.2024

Накриво ли дрънчаха кукерите?!


Накриво ли дрънчаха кукерите?!

Накриво ли дрънчаха кукерите? Малко ли наричаха болюбашиите, слабо ли се провикваха? Не знам. Вчерашният ден  никак не беше добър. Май не успяха да прогонят злото, та чак убийство стана. И природните стихии не спряха, а ангажираните с потушаването им или поне с отстраняването на последствията не само, че не бяха станали по-организирани, но даже напротив.
Хиляди в града и областта, часове наред стояха на студено заради липса на ток. Множество блокирани на пътя между Перник и София бяха  в безпътица. В други части на страната- бедствия, наводнения и смърт.

Единствената реакция на отговорните фактори, се изчерпва с глухотата им по отношение на телефонните позвънявания на граждани или най-много до дежурното “много работим-всичко ще е наред до часове”, колкото и да са те.
Страшно и тъжно е да се живее в тази държава. Най-страшното, тъжното и нелепото, е че сме я докарали до там. Професионализмът  клони към нулата и стига дотам, че разчитаме на само и единствено на милостта на природните стихии, на късмета или на дрънченето на Кукери, Бабугери и прочие маскараден антураж.

Останалото си го знаем наводнения, липса на електричество, тръгнали на път без да знаят кога и къде точно ще стигнат. Всичкото това с кукерско дрънчене не се оправя.


Любомира Седевчева
 


Публикувана на 01.02.2015

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара