info@glashatai.com 12:50 14.05.2021

След дъжд качулка. Таксата смет разбуни духовете


След дъжд качулка. Таксата смет разбуни духовете Източник на снимката: архив

Граждански протест стягат жители на пернишките села. Причината е  увеличената такса смет. Народното недовослство ще е в сряда пред сградата на съда, а организаторите му призовават за масовост.

Не, че нямат основание предвид качеството на услугата, но гражданското общество в засегнатите населени места взе че се събуди едва когато му се наложи да си бръкне в джобовете. Намерението за увеличаване на такса смет беше обявено през ноември-декември миналата година. Съвсем по правилата имаше и обществено обсъждане в средата на последния месец на 2020-та, само че в него се включиха има няма 20-ина човека. След това когато докладната на кмета беше предложена за гласуване в залата на общинския съвет липсваха "гражданите" Така таксата смет скочи десетократноДесетократното увеличение на такса смет селата от община Перник стана факт

Само няколко кметове на села алармираха за проблемаЕто защо баба Тонка от Перник не е равнопоставена на баба Иванка от село

Сега когато се наложи да извади парите от джоба си "гражданството", взе да се бонтува и да протестира. Да обявява таксата за "необоснована" , след като проспа редица възможности да обонове мнението си. Организаторите на протеста  призовават за масовост и да рекламират проявата си с присъствието на медии.
Колко хора ще се съберат в сряда предстои да видим. Едно е сигурно на следващото обществено обсждане на някакво увеличение "гражданството" ще липсва. То се сеща да протестира в стил "след дъжд качулка"

 


Публикувана на 26.04.2021


0 коментара