info@glashatai.com 04:04 27.07.2021

Само за тези, които искат да срещнат красотата


Само за тези, които искат да срещнат красотата

Кой е казал, че социалните мрежи са място само за разтуха и безплатно популяризиране на щяло и нещяло. Те са място и за красота и непредвидени срещи. С една дума място за срещи с красотата. Такава беше моята преди два дни. Срещнах  Станимира. Всъщност по-скоро срещнах душата и, поривът и към красота, безграничното и въображение и огромният и талант. С една дума срещнах 13 годишната красавица на Нова Загора без да съм я срещнала.
Беше ранно утро. След изминал луд ден и преди предстоящ още един подпбен, скролвайки из служебния профил, някъде там между политика, злободневие, мрънкане и плювни се мернаха чудно хубави кутии за бижута- едни такива приказни, лъскави, изглеждащи хем бляскаво, хем и малко винтидж. Онези, които ме познават, знаят, че си падам по джундурийки всякакви и въпреки, че имам доста, все не са ми достатъчни,

Без да мисля поръчах и веднага получих отговор от Валентина- майката на Станимира. В последно време това е рядкост, особено ако в дъното на крассотата има и доза благотворителност, не че в онзи момент съм ги знаеле тези неща.
После разбрах, че кутиите за бижута всъщност са дело на сръчните ръчички на момичето и забележете направени са от макаронени изделия.

Оказа се, че Станимира е започнала да твори чудесата, след като майка и решила да я научи да работи със силиконов пистолет, за да правят фигурки и цветя Начинанието не е лесно, момичето страда от Детска церебрална парализа. Болестта е засегнала краката и ръцете и, което прави нейните красоти още по-ценни, заради усилията, които влага. Не след дълго Станимира започва да украсява различни неща с макаронени изделия. Онези, красивите, които ме събудиха в ранното утро преди няколко дни. Семейството подкрепя начинанието. На бащата са поверени спрейовете, с които завършва продуктите.

Заради заболяването на Станимира се налага да прави почти ежедневна рехабилитация. Често ходи и на логопед. Парите от красивите и творения подпомагат финансово тези процедури. Ако искате да притежавате някоя от уникалните и кутии, може да се свържете с майка и Валентина

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000877401930

Е и търпение ще трябва, но хубавите неща стават бавно, нали знаете

текст Л. Седевчева

снимки: личен архив


Публикувана на 29.04.2021


0 коментара