info@glashatai.com 11:53 05.08.2021

Крепостта Перник става арена на епична битка…


Крепостта Перник става арена на епична битка… Източник на снимката: община Перник- пресцентър

Римски легиони в пълно бойно снаряжение се изправят срещу бойна част на агрианите в поредна битка за непристъпната крепост. Траки и римляни, изправени едни срещу други, демонстрират своето военно изкуство. В полевия римски лагер майстори-занаятчии показват уменията си. Орфей и Евридика се носят в мистериозен танц…
Не, това не е кратък преразказ на учебник по история, а част от атракциите, с които Крепостта Перник ще посрещне своите посетители в Европейската нощ на музеите.
Деца, родители, баби и дядовци, за всеки от вас античният фест, който ще се проведе на територията на крепостта на 3 юли от 11.00 до 17.00 ч., ще предложи богат избор от забавления.


Можете да следите със затаен дъх битката между траки и римляни, да присъствате на триумфалния парад, да станете свидетели на гладиаторски двубой, да се насладите на тракийски мистерии, вдъхновени от древните митове и легенди, или просто да се потопите в очарованието на миналото.
Античният фест е част от богатата програма, която Регионален исторически музей – Перник е подготвил за Европейската нощ на музеите. Програмата на античния фест включва:
- презентиране на римско и тракийско въоръжение и бойни тактики;
- полеви римски лагер с демонстрация на занаяти, бит, въоръжение;
- възстановка на битка между римски легион и тракийска военна част;
- триумфален парад;
- тракийски мистерии „Орфей и Евридика”;
- гладиаторски двубои;
- анимации за деца.


Публикувана на 02.07.2021


0 коментара