info@glashatai.com 02:48 20.10.2021

Слави Трифонов: ще управляваме сами. Ето ги новите министри


Слави Трифонов: ще управляваме сами. Ето ги новите министри

Има такъв народ няма да прави коалиции. Това заяви лидерът Слави Трифоно Законът ни дава това право. Ще вземем мандата и ще предложим правителство. Ето ги новите министри:

Министър на финансите ще бъде Мария Бойчинова. Тя е икономист- финансист. Любомир Дацов ще е  министър на икономиката. И той е икономист- финансист. Наталия Митева ще поеме образователното министерство. Тя е експерт по образование Красимир Ненов ще бъде министър на енергетиката. И той е финансист . Велислава Петрова ще е министър на здравеопазването. Тя е учен-имунолог.  Михаела Лашова ще е министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя е мениджър. Транспорта и информационните технологии ще е в ръцете на Христо Алексиев. Той вече е бил министър в това министерство през 2017-та година. Ивайло Кожухаров ще е министър на туризма. Той е експерт по туризъм.  Теодора Генчовска ще е министър на отбраната. Тя е експерт по отбрана и въоръжени сили. Труда и социалната политика ще са в ръцете  на Лилия Иванова. Тя е юрист . Станислава Армутлиева ще е министър на културата. Армутлиева е музикален продуцент. Петър Илиев ще е министър на правосъдието. Илиев е юрист. Радостин Василев ще оглави спортното министерство. Той е юрист. Проф. Николай Радулов ще оглави вътрешното министерство. Той е експерт по сигурност  Пламен Абровски ще е министър на земеделието. Абровски е юрист, За външната политика ще отговаря Ради Найденов, който ще бъде и вицепремиер. Той е дипломат
Министър- председател ще е Николай Василев.Познат от работата си в два предишни кабинета: този на НДСВ и на тройната коалиция

Антония Валентинова ще оглавява ромските въпроси и ще е министър без портфейл. Тя е лекар, анастезиолог

Да се включат в кабинета са били поканени служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали, съобщи още Трифонов.
Той посочи и част от приоритетите им - построяване на необходимия брой детски градини, за да поемат всички деца от София и други градове от страната, построяване на нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, концесиониране на магистралите, закупуване на до 1 млн. таблети или лаптопи за ученици и преподаватели за системата на образованието, стартиране на приватизация на Българската банка за развитие, рязко подобряване на прозрачността при обществените поръчки, изкореняване на порочната практика редица ремонти да се представят за "аварийни", бързи съкащения в държавната администрация и дигитализация на услугите, мажоритарен вот, електронно гласуване, закриване на спецсъда и спецпрокуратура.

 

 

 


Публикувана на 12.07.2021


0 коментара