info@glashatai.com 13:26 25.10.2021

Преброяване- по пернишки


Преброяване- по пернишки

Интересна рационализация измислиха пернишки преброители. Оказва се, че ходят къде ходят, броят каквото броят и когато решат, че са се уморили, плясват бележка на входната врата с телефонен номер и призив "звънете ни".
Сигнали има от няколко части на града. Възмутени перничани се питат длъжни ли са да въртят телефоните за собствена сметка, при положение, че на преброителите се  все пак се плаща за извършената работа.
"Вчера цял ден си бяхме у дома. Времето не беше подходящо за излизане. Не сме мърдали", твърди възрастна жена, която намерила днес писмо на вратата. На бележката на не особено грамотен български език пишело, че преброител е минал, и сега непреброените са длъжни да се свържат по телефона с него.

"Не стига, че електронното преброяване зацикли в началото, а и сега създава проблеми, но сме попаднали на преброители, на които май много, много не им се работи", гневи се жената.


След позвъняване, преброителката твърдяла, че е оставила бележката след като се е уморила да обикаля.
Всичко това се случва на фона на упорито пълзящите и непотвърдени от властите слухове, че в града има "фалшиви преброители"
В пресцентъра на НСИ са информирани за сигнала и в телефонен разговор положиха усилия да убедят наш репортер, че нищо нередно няма в постъпката на преброителя им. По-късно в mail, бяхме обвинени, че с оповестяване на случката, разпространяваме "градски легенди". Категорично ни бе заявено, че до момента няма сигнали за фалшиви преброители и призоваха при съмнения гражданите да подават сигнали. Иизпратен ни бе и линк, към публикация как гражданите да разпознаят преброителите.
Публикуваме линка.:
https://www.nsi.bg/bg/content/19051/%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%82%D0%B


Публикувана на 20.09.2021


0 коментара