info@glashatai.com 13:19 25.10.2021

Изборът на хората в пернишко- повече от същото


Изборът на хората в пернишко- повече от същото Източник на снимката: БНР

Броени дни преди началото на поредната предизборна кампания за народни представители, изборът на хората от пернишко се оказва почти какъвто беше и на предишния вот през лятото. 24 политически формации и над 120 кандидати за народни представители ще пробват да убедят перничани, радомирци, брезничани, трънчани, гражданите на Земен и Ковачевци, че са достойни да ги представляват.
От пернишки район в бъдещото Народно събрание ще блязат четирима депутати.
Основните играчи на политическата сцена ГЕРБ-СДС, БСП, ДБ, ИТН заложиха на същите водачи на листи: Кирил Ананиев, Стоян Мирчев, Зорница Стратиева и Станислав Балабанов. Всъщност те бяха наодните избранници в 46-ия паламент. Балабанов предпочете да е депутат от Пазарджик и на негово място в парламента влезе Петя Димитрова, която и сега е втора в листата.
На същите кандидати заложиха и от "Изправи се Бг" и от Обединението на десницата и ВМРО. И сега кандиатите им са Сузана Теофилова и д-р Магдалена Христова и Султанка Петрова.
Новата политическа формация на екс министрите Петков и Василев е предложила за водач на листата си Никола Минчев.
На традиционния си водач на листа Людмила Велинова залагат от Партията на зелените. Партия МИР също не изневерява на традицията и в челото на листата издига Георги Чернев.
Листите на ДПС и партия "Възраждане" ще водят Александър Несторов и Димо Дренчев
 


Публикувана на 13.10.2021


0 коментара