info@glashatai.com 05:49 02.12.2022

Ето как да ни е топло през зимата и да спестим от сметки


Ето как да ни е топло през зимата и да спестим от сметки

С идването на студените месеци няма как да не се запитаме кой е най-икономичния начин за отопление и как да имаме топъл дом, но и ниски сметки, пише каналът "Trending news" във vbox7. Ето 6 неща, които ще ви осигурят уютен и затоплен дом без да е необходимо да пускате парното на макс:

Килими

Килимите са изключително добри, когато става въпрос за топлоизолация. Те могат да намалят разходите за енергия, като задържат топлината. Най-добре е една стая да бъде покрита с килим от стена до стена, така че загубата на топлина да е възможно най-малка.

Алуминиево фолио

 


Радиаторите, прикрепени към външните стени, често могат да доведат до загуба на топлина през стените. Поставете алуминиево фолио зад радиаторите, така че топлината да се изтласква обратно към вашата стая.

Фолио с балончета

Прозорците са един от най-големите източници на загуба на топлина, а фолиото с балончета може да спре това, като е достатъчно да облепите прозорците с него.  При едностъклен прозорец може да намали загубата на топлина до 50%, а на прозорец с двойно стъкло до 20%.

Рафтове над радиаторите

Ако имате много високи тавани или радиаторът ви е поставен под прозорец, рафтът ще пренасочи топлината. Вместо топлината да отива в горната част на тавана ви, тя ще удари рафта и ще промени посоката, като така ще предотвратите загубата на топлина.

Вентилатори

 


През студените месеци можете да пускате вентилатора на тавана, като трябва да се върти в посока на часовниковата стрелка. По този начин топлината, която се е качила към тавана ще слезе обратно при вас. Това може да ви спести 10% от разходите за отопление, но е важно да изключвате вентилатора, когато не ползвате стаята, за да спестите енергия.

Уплътнение за врати

Понякога не осъзнаваме колко топлина излиза през долната част на вратата, затова е важно тя да е добре уплътнена

Източник: .dariknews.bg


Публикувана на 17.11.2021


0 коментара