info@glashatai.com 08:51 29.09.2023

Специална мисия ще наблюдава изборите в пернишко


Специална мисия ще наблюдава изборите в пернишко Източник на снимката: областна администрация Перник

В края на миналата седмица в Областна администрация- Перник се проведе среща с представители на Службата за демократични институции и права на човека, която има разкрита в България мисия за наблюдение на предсрочните парламентарни избори.

Мисията ще оцени дали изборите се провеждат в съответствие с ангажиментите към ОССЕ и други международни договорености и стандарти за провеждане на демократични избори, както и с националното законодателство. Наблюдателите ще следят за ключовите аспекти на изборите като регистрация на избирателите, провеждането на кампанията, работата на изборната администрация, отговорните правителствени институции, изборното законодателство и разрешаването на жалби и сигнали, свързани с изборите. Мисията ще наблюдава и медийното отразяване на изборната кампания.

Областният управител Людмил Веселинов и зам.-областният управител Илинка Никифорова запознаха присъстващите със свършената до момента работа по организацията на изборния процес, както и с функционирането на организационно техническия екип.


Публикувана на 12.09.2022


0 коментара