info@glashatai.com 23:57 01.10.2022

Народ, който адмирира престъпление- нищо добро не го чака


Народ, който адмирира престъпление- нищо добро не го чака Източник на снимката: kissclipart.com

В последните месеци зачестиха кражбите. Все тая дали статистиката го отчита, това е факт. Вижда се с просто око в малките населени места, вижда се и в медиите, които често отразяват полицейските бюлетини. По страшното от самите кражби е реакцията на хората. Нашенецът, в по-голямата част от случаите оправдава даже адмирира кражбата.

Това е видно от коментарите под текст на Глашатай, съобщаващ за кражба на дърва в групата "Трън и Трънско" в социалната мрежа. Почти няма потребител /сред коментиралите/ който да осъжда деянието
Хората пишат

А кражбата, кражбата, според теорията на правото е едно от най-често срещаните престъпления. Тя спада към престъпленията против собствеността, защото засяга имуществени права.
Нашенецът, обаче я оправдава масово това престъпление. "Щяло да се краде, защото народът обедял". Не, че не е истина, но не това е начинът да си решиш проблема с бедността.
Второ оправдание: "Ама те и друите крадяли: най-често и най-удобно сочените- политиците.
Та щом политиците крадат, значи трябва всички да почнат да го правят, едва ли не е тезата

 

 

 

 

На никого /от коментиращите/ даже и през ум не му е минало, че "не кради"  е осмата Божа заповед и следователно кражбата е грях. В Библията се  забранява изобщо кражбата или присвоява-нето на това, което принадлежи на другиго.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Под текст за саморазправа с медицински персонал, само в рамките на 10 мин. четем коментари

Вярно, е че тази случка има две страни и вярно, е четвърде честите побоища когато се касае за човешки живот издават голям бъг в системата, но пребиването на един едва ли ще спаси живота на друг и не това е начинът за справяне с проблема

Да де, ама не. Нашенецът няма ни респект към държава и закон, ни страх от Бога. За уважение към труда, в това число и чуждия и дума не може да става. Нашенецът адмирира нарушаването на правилата, неспазването на нормите, оцеляването кой както може и с цената на каквото може, но по-най-лесният и възможно изискващ най-малко усилия начин.
Нашенецът одобрява нарушаването на правилата, но иска да живее в уредена от правила държава. Нашенецът адмирира насилието, но иска да бъде обгрижван внимателно.  Това не може да стане.

С подобно ниво на разсъждение ще живеем все повече в джунгла и все по-малко в общество, Народ с подобно мислене нищо добро не го чака.

................

извадката от коментари не е пълна и представителна

снимка krissclipart.com


Публикувана на 20.09.2022


0 коментара